VZW TOGO Child organiseert een Afrikaans muziekoptreden

Togo

Togo is een land in Afrika dat grenst aan Ghana, Burkina Faso, Benin en de Atlantische Oceaan (Baai van Benin). Lomé is de hoofdstad van Togo. Togo is een land waarvan het landschap voor het grootste deel bestaat uit savannes en regenwouden. Het land heeft in het zuiden een klein stukje kustlijn met zandstranden. Landinwaarts vind je verschillende natuurreservaten. Dieren die in het land leven zijn o.a. apen, hyena’s, leeuwen, panters, olifanten, nijlpaarden, buffels en antilopen. Togo telt 8.608.444 inwoners. 

 

Kinderen in Togo gaan gemiddeld 4,7 jaar naar school. In vergelijking met België waar kinderen gemiddeld 11,4 jaar naar school gaan, ligt dit cijfer dus enorm laag. Dit cijfer is zo laag omdat 28 procent van de arbeid bestaat uit kinderarbeid. Bijna de helft van de kinderen verlaat de lagere school voortijdig. Er is een gebrek aan gebouwen, materiaal, en betaalde leerkrachten.

 

Niettegenstaande de enorme rijkdom van het land leeft bijna 80% van de bevolking onder de armoedegrens. De vragen, problemen en behoeften van het land zijn gekend. Maar ook de antwoorden, oplossingen en het invullen van deze behoeften zijn voorhanden. Samen kunnen we deze armoede aanpakken en projecten opstarten om iedereen een menswaardiger bestaan te kunnen garanderen.